DIY – värmande och glad filt 

Jag har berättat om det förut – det där behovet att virka en filt jag får varje oktober. I år blev det en färgglad, randig variant som går relativt fort att virka. Det är ett perfekt arbete att göra på samma gång som du har Netflix och chill med andra ord. 

Filten går att variera i det oändliga vad gäller, bredd, längd och färg så länge antalet maskor du lägger upp i början går att dela med två. Det du bör tänka på när du lägger upp maskorna är att virka löst. Första varvet är lite knepigt, men det går betydligt lättare om du lagt upp ganska lösa maskor. Jag har använt Novitas ”7 Veljestä” samt Novitas ”Nalle” och virknål 3.5. Eftersom det sällan är mysigt att maka in sig under en smal, tarmaktig sak så valde jag att göra filten riktigt bred och gosig.

Tutorial på youtube som jag länkar här är gjord av claudettacrochet 

Nu håller jag på med filt nummer två i färre och lite mer dämpade färger. Jag tror också att den kunde bli fin i bara en färg för den mer sparsmakade. 

Stöd från familjen är också viktigt! En yngling i min omedelbara närhet sa glatt: ”Mamma! Det här är första gången du gjort klart ett projekt!”

Ridå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment